Potrzebuję zamówić kosmetyki, żeby zrobić amatorski detaling Felicji przed sprzedażą no i żeby zostało na zamówioną Octavię. Załączam kosz z jednego ze sklepów. Może coś takiego na początek być? Wosk miał być Collinite 476 ale teraz nie ma go w tym sklepie i nie dało się dać do koszyka. W ogóle to chciałem wszystko w jednym sklepie zamówić ale chyba się tak nie da bo jak coś jest w jednym to innych rzeczy nie ma. Zależy mi przede wszystkim na gold class, glince bh i Collinite 476. Proszę o sugestie co ewentualnie wymienić. Jak ktoś zna też dobry sklep, w którym by wszystko było to też proszę.
Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek
Zwiń
X
-
k.julian, nie wiem dlaczego sie tak uprłes na wosk Clollonite 476S. To w gruncie rzeczy dość przecietny wosk. Nie wyróznia go ani trwalość (wbrew zapewnieniom producenta), ani głębia koloru ani połsyk. Zdecydowanie bardziej poleciałbym ci np. Megsa 16 lub coś z oferty Dodo.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Jaki wosk polecacie do czarnej perły??OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
-
rOBERTO795, mam parę wosków ale nieukrywam że najbardziej jestem zadowolony z Zymola Carbon. To jest właśnie wosk przeznaczony do ciemnych lakierów i powiem ci, że wraz z podkładem HD Cleranse potafią z czarnej perły wyciągnąć przepiękną głębię i połysk Dodatkowo ten wosk jest zarąbiscie trwały !! (Położony pod koniec października cały czas jeszcze jest na lakierze).
wady? Cena. Niestety jeśli coś ma być dobre to musi kosztować Jak dobrze pamietał płaciłem coś koło 380 zł z puszkę.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez k.julianPotrzebuję zamówić kosmetyki, żeby zrobić amatorski detaling Felicji przed sprzedażą no i żeby zostało na zamówioną Octavię. Załączam kosz z jednego ze sklepów. Może coś takiego na początek być? Wosk miał być Collinite 476 ale teraz nie ma go w tym sklepie i nie dało się dać do koszyka. W ogóle to chciałem wszystko w jednym sklepie zamówić ale chyba się tak nie da bo jak coś jest w jednym to innych rzeczy nie ma. Zależy mi przede wszystkim na gold class, glince bh i Collinite 476. Proszę o sugestie co ewentualnie wymienić. Jak ktoś zna też dobry sklep, w którym by wszystko było to też proszę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bigk.julian, nie wiem dlaczego sie tak uprłes na wosk Clollonite 476S. To w gruncie rzeczy dość przecietny wosk. Nie wyróznia go ani trwalość (wbrew zapewnieniom producenta), ani głębia koloru ani połsyk. Zdecydowanie bardziej poleciałbym ci np. Megsa 16 lub coś z oferty Dodo.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bigk.julian, nie wiem dlaczego sie tak uprłes na wosk Clollonite 476S. To w gruncie rzeczy dość przecietny wosk. Nie wyróznia go ani trwalość (wbrew zapewnieniom producenta), ani głębia koloru ani połsyk. Zdecydowanie bardziej poleciałbym ci np. Megsa 16 lub coś z oferty Dodo.
eroberto1 za mikrofibrą i ściereczkami to faktycznie rozglądnę się jak będę w markecie, zapytam też w cds ale nie widzę tam tej glinkiAktualnie Felicja 1.3,
Nowa Octavia Tour 1.4 zamówiona
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MarxZdania co do trwałości Collinite są raczej zgodne, tzn jest on uważany za bardzo trwały.
Dodtkowo z tego co pamiętam, do osób raczej niezbyt wierzacych w trwalość tego wosku należałeś także TY
[ Dodano: Nie 09 Sty, 11 10:59 ]
Zamieszczone przez k.julianA ten wosk dodo co mam w koszyku dobry będzie?Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigrOBERTO795, mam parę wosków ale nieukrywam że najbardziej jestem zadowolony z Zymola Carbon. To jest właśnie wosk przeznaczony do ciemnych lakierów i powiem ci, że wraz z podkładem HD Cleranse potafią z czarnej perły wyciągnąć przepiękną głębię i połysk Dodatkowo ten wosk jest zarąbiscie trwały !! (Położony pod koniec października cały czas jeszcze jest na lakierze).
wady? Cena. Niestety jeśli coś ma być dobre to musi kosztować Jak dobrze pamietał płaciłem coś koło 380 zł z puszkę.OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigrOBERTO795, mam parę wosków ale nieukrywam że najbardziej jestem zadowolony z Zymola Carbon. To jest właśnie wosk przeznaczony do ciemnych lakierów i powiem ci, że wraz z podkładem HD Cleranse potafią z czarnej perły wyciągnąć przepiękną głębię i połysk Dodatkowo ten wosk jest zarąbiscie trwały !! (Położony pod koniec października cały czas jeszcze jest na lakierze).
wady? Cena. Niestety jeśli coś ma być dobre to musi kosztować Jak dobrze pamietał płaciłem coś koło 380 zł z puszkę.
co do ceny to kosztuje 285 zł minus rabat z kosmetykaaut (chyba 15%)
tylko do tego doliczyćtrzeba cleaner HD Cleanse - 250 ml za 149 zł
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez MarxZdania co do trwałości Collinite są raczej zgodne, tzn jest on uważany za bardzo trwały.
Dodtkowo z tego co pamiętam, do osób raczej niezbyt wierzacych w trwalość tego wosku należałeś także TY
Ile wytrzymuje Megs czy Zymol?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MarxIle wytrzymuje Megs
Zymol Carbon - u mnie spokojnie 4,5 miesiaca.
Zamieszczone przez MarxWosk wytrzymuje 3 miesiące
Ale, ale wytrzymałość wosku to nie jedyny jego paramert liczą jest jeszcze np. połysk oraz wyciagnięcie głabi koloru i tu również Colonite jest słabiutki. Zdecydowanie wyprzedzaja go np. NXT 2.0 Megsa nie mówiąc już o Zymolu Carbon.
Colonite 476S miał być alternatywą na zimę wstosunku do Megsa 16. Jenak moim zdaniem sie nie sprawdził. Zdecydowanie wole jego konkurenta i z tego co słysze nie tylko ja.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
-
A ja bym polecil jeszcze wosk Natys Blue lub Red - to ciemnych lakierow White jest do jasnych (nim jeszcze nic nie robilem)
Blue kosztuje okolo 60zeta a Red 80 - oczywiscie mozna powalczyc o rabat np.u Kanara :
u mnie Blue sie trzymal 4 miesiace wiec uwazam ze bardzo ladnie siedzial
Co do woskow Dodo sa to naturalne woski a tym samym ich trwalosc tez jest troche krotsza
Komentarz
-
-
Andrzej Z., zdjęcia nigdy nie oddadzą tego co powinny jeśli chodzi o walory wosku. Na zdjeciu wiecej zlezy od aparatu i umiejętności fotografa niz od wosku
Ja np. jestem cieniutki w robieniu zdjęć.
Zamieszczone przez winni77Ale to wszystko zależy jeszcze od warunków eksploatacji auta, ile razy myło się auto itp.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Big, zgodze sie z Toba ale nie powiesz ze na tych foto nie widac efektow po Colim??
A ja to wirtuozow foto tez nie naleze,pierwsza robil Gruber druga ja a ostatnia wlasciciel auta...
Nie to ze ja jestem jakims mega zwolennikiem Coliego bo tysiac razy lepiej mi sie pracuje z Natysem ale na tej bejcy mnie zaskoczyl.
Komentarz
-
Komentarz